r
Nosalty Logó

Habos-diós házi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-diós házi krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 1561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 9353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Összesen 320 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1561 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    587.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    1703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2077 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    3005 mg
  • Nátrium
    1444 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.8 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    1404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3511 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2248 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 9353 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk.
  2. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
  3. A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal.
  4. A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal.
  6. Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz.
  7. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x25cm
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18559
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lapokat addig sütjük, amíg a hab rózsaszín lesz. Ennyi idő elég a diónak is, hogy megpörkölődjön.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek