r
Nosalty Logó

Hableányos fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hableányos fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 1976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 11840 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 326 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 1976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    351.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    3241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9713.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    4147 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2034.9 g
  • Cukor
    1410 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    2656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1864 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4465 micro
Összesen 11840 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A 3 db piskótához

  1. Elkészítjük a piskótákat az alábbi módon. Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval, a cukor felével és a vízzel kemény habbá!
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
  3. A felvert tojássárgákhoz adjuk a lisztes keveréket, majd a felvert habot, és tortaformába téve(zsírpapírra), megsütjük.
  4. A vajkrémhez a vajat /margarint meglazítjuk kicsit villával, majd robotgép segítségével felverjük a porcukorral és a többi hozzávalóval, míg sűrű krém lesz belőle.
  5. A kihűlt tortaformákat felvágjuk, megtöltjük a krémmel belül-kívül, és hűtőbe tesszük.
  6. Elkészítjük a fondantot. A pillecukrot (amit szintén házilag készítettem), betesszük a mikróba, 30 mp-ként megkeverjük margarinos fakanállal. Ezt addig csináljuk, míg folyékony állagú nem lesz (kb. 2-3-szor).
  7. Ha színesíteni akarjuk, akkor még folyékony állapoban tegyük hozzá a színezéket.
  8. Hozzáadunk apránként porcukrot, majd egy nagy tálban margarinos kézzel addig gyúrjuk, és adjuk hozzá a porcukrot, amíg el nem válik a táltól.
  9. Kinyújtjuk a fondantot, és beborítjuk vele a tortát. Ha emeletes tortát készítünk, beborítjuk az alsó tortát, beleszúrkáljuk a szívószálakat, erre helyezzük a tortakartont, amire a felső torta kerül!
  10. A díszítés mindenkinél a fantázián múlik! :)
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11752
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresgettem a neten ezeket a tortákat, mert a kislányomnak ezzel akartam kedveskedni 6. szülinapjára, és napokig tanulmányoztam a videókat, technikákat leíró weboldalakat, mint pl. a tortakészítés alapjai, stb... Hát így sikerült! Sokat tanultam! Köszönöm!

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek