napok óta nézegetem ezt a receptet, és nagyon kacérkodom az elkészítésével. egy kis segítségre lenne szükségem: ha jól értelmezem egy habcsók lap van alul és egy felül, ugye? tehát középen nincs?
és még az is érdekelne, hogyan lehet felvágni egy ilyen tortát, ha törik a habcsók????
Hát nagyon szégyenlem, de kicsit túlspiráztam a levedzőmet, és most nézem hogy a nosalty-s értesítéseket elpakolta, jó mélyre. Gondolom már nem annyira aktuális a kérdés, de azért én válaszolok:)
Ez a tipikus esete annak a chokito effektusnak: ronda, de finom. Természetesen nem lehet szépen szeletelni, tehát ezt csak szűk családi körben javaslom megsütni, amikor nem a küllem számít, hanem kiskanállal is megeszik ha finom:) De az alsó habcsók, teljesen elveszíti a habcsókosságát, és finom puha, szinte krémes állagú lesz, és a felső lap alsó rétege is hasonlóan jár. A teteje pedig szépen törik. De íze kárpótol a vizuális hiányosságért.
Kész lett, a párom teljesen oda volt tőle !!
A habcsók jó lett a krém kicsit lágy, ezért ahogy rá tettem a tetejét a krém egy része elmászott:(,de ettől függetlenül isteni finom! Igaz rá a mondás ronda ,de finom!!
Páromat szeretném meglepni ezzel a finomsággal, mert imádja a habcsókot!!
A krém már elkészült,igaz vanília puding hiányában epressel készítettem,de így is nagyon fincsi lett!
A habcsók holnapra marad egy picit tartok tőle nem tudom ,hogy fog sikerülni,de szerintem akár milyen is lesz el fog fogyni!
Köszi a receptet!
KösziKösziKöszi!!! Köszönöm a tegnapi kiemelést és a az iwiw-es ajánlást is :))
A krémes krémet ide írom, Boribon. Remélem ezzel nem szegek meg semmit:)
2l tej
8 tojás
2 csomag van. puding
20 dk cukor
15 dkg liszt. ----Ezeket összefőzni.
20 dkg porcukorral felverni a tojásfehérjét, és a még forró krémbe belekeverni.
Nagyon fincsi:)
Rea
Szia gömbicica!
Eddig nem volt bajom a papírral, talán lidl-s,aromata márkájú de épp elfogyott nem tudom megnézni. Azt hiszem a sütési időt-hőfokot kell még fejlesztgetnem, hogy rendesen összeálljon. De a családomban működik a kanállal is megesszük elve, csak finom legyen. Illetve anyósom szokta mondani, nem szépségversenyen indul. És ez garantáltan fincsi :)
Kíváncsian várom a tapasztalatodat:) Jó sütögetést!
Üdv.
Rea
Szia! holnap lesz a napja, hogy kipróbálom :-)
gondolom sima sütőpapirra nyomtad :-(
ezt már én is elkövettem habcsókkal is meg képviselőfánkkal is :-(
kuka lett belőle :-(
azóta vettem ezt a nem ragadós nem tudom minek hivják sütőpapirt szintén tekercsbe lehet kapni.
holnap ezzel kipróbálom majd. Nagggyon jól hangzik. Muszáj kipróbálni. Habkarikát egyszer akartm csinálni, akkor is ragacsos maradt. De abba kellett viz is a habba. vagyis szirupos volt.
nyami :-(
üdv.edi
Hozzászólások (14)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
napok óta nézegetem ezt a receptet, és nagyon kacérkodom az elkészítésével. egy kis segítségre lenne szükségem: ha jól értelmezem egy habcsók lap van alul és egy felül, ugye? tehát középen nincs?
és még az is érdekelne, hogyan lehet felvágni egy ilyen tortát, ha törik a habcsók????
Hát nagyon szégyenlem, de kicsit túlspiráztam a levedzőmet, és most nézem hogy a nosalty-s értesítéseket elpakolta, jó mélyre. Gondolom már nem annyira aktuális a kérdés, de azért én válaszolok:)
Ez a tipikus esete annak a chokito effektusnak: ronda, de finom. Természetesen nem lehet szépen szeletelni, tehát ezt csak szűk családi körben javaslom megsütni, amikor nem a küllem számít, hanem kiskanállal is megeszik ha finom:) De az alsó habcsók, teljesen elveszíti a habcsókosságát, és finom puha, szinte krémes állagú lesz, és a felső lap alsó rétege is hasonlóan jár. A teteje pedig szépen törik. De íze kárpótol a vizuális hiányosságért.
azova, jó hogy felhívtad rá a figyelmemet, lehet hogy hamarosan újra terítékre kerül:)
Ez a kép már közveszélyes! :D
Évike, örülök hogy sikerült. Fura hogy előbb csináltad meg a krémet, tudtad még azért kenni?
Kész lett, a párom teljesen oda volt tőle !!
A habcsók jó lett a krém kicsit lágy, ezért ahogy rá tettem a tetejét a krém egy része elmászott:(,de ettől függetlenül isteni finom! Igaz rá a mondás ronda ,de finom!!
Páromat szeretném meglepni ezzel a finomsággal, mert imádja a habcsókot!!
A krém már elkészült,igaz vanília puding hiányában epressel készítettem,de így is nagyon fincsi lett!
A habcsók holnapra marad egy picit tartok tőle nem tudom ,hogy fog sikerülni,de szerintem akár milyen is lesz el fog fogyni!
Köszi a receptet!
Üdv:Evike
Koszi megegyszer!
KösziKösziKöszi!!! Köszönöm a tegnapi kiemelést és a az iwiw-es ajánlást is :))
A krémes krémet ide írom, Boribon. Remélem ezzel nem szegek meg semmit:)
2l tej
8 tojás
2 csomag van. puding
20 dk cukor
15 dkg liszt. ----Ezeket összefőzni.
20 dkg porcukorral felverni a tojásfehérjét, és a még forró krémbe belekeverni.
Nagyon fincsi:)
Rea
Kedves Rea!
iWiW klubunkban ajánlottuk a receptedet! :)
http://iwiw.hu/klub/nosalty
NoSalty.hu csapata
Szia Rea, en az anyosod hazi kremesenek a kremjere volnek kivancsi. Ha van idod, legyszi ird le. Koszi es jo hetveget!
Bocsi, hogy belekotyogok...szilikonos sütőpapírnak hívják, és tényleg nem ragad rá semmi. :
Szia gömbicica!
Eddig nem volt bajom a papírral, talán lidl-s,aromata márkájú de épp elfogyott nem tudom megnézni. Azt hiszem a sütési időt-hőfokot kell még fejlesztgetnem, hogy rendesen összeálljon. De a családomban működik a kanállal is megesszük elve, csak finom legyen. Illetve anyósom szokta mondani, nem szépségversenyen indul. És ez garantáltan fincsi :)
Kíváncsian várom a tapasztalatodat:) Jó sütögetést!
Üdv.
Rea
Szia! holnap lesz a napja, hogy kipróbálom :-)
gondolom sima sütőpapirra nyomtad :-(
ezt már én is elkövettem habcsókkal is meg képviselőfánkkal is :-(
kuka lett belőle :-(
azóta vettem ezt a nem ragadós nem tudom minek hivják sütőpapirt szintén tekercsbe lehet kapni.
holnap ezzel kipróbálom majd. Nagggyon jól hangzik. Muszáj kipróbálni. Habkarikát egyszer akartm csinálni, akkor is ragacsos maradt. De abba kellett viz is a habba. vagyis szirupos volt.
nyami :-(
üdv.edi