r
Nosalty Logó

Habart bableves pussycat konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Habart bableves pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 343 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2053 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1999 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 343 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 2053 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A beáztatott babot vízben puhára főzzük (só nélkül).
  2. A kolbászt felkarikázzuk és a többi zöldséget is felaprítjuk, a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.
  3. Először a kolbászt az olajon megsütjük, majd a hagymát, fokhagymát, zöldségeket is rátesszük és megdinszteljük.
  4. Fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, felengedjük vízzel és puhára főzzük.
  5. Most rátesszük leszűrta babot, megsózzuk és felforraljuk.
  6. A tejfölbe keverjük a lisztet, és annyi vizet, hogy önthető legyen. Ezzel behabarjuk a levest, és kész.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7110
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Hajdanában még a hatvanas évek elején voltam én kis fodrásztanuló egy maszek fodrászmesternél. Az ő anyukája, akit mindenki csak Mamának hívott, főzött ránk is. Mondanom sem kell, hogy olyan finoman, hogy két hónap alatt 6 kilót híztam. Igaz, a fizikai munka is (mivel eleinte csak a fejmosótál mögött álltam) nagy étvágyat csinált. Mindenesetre nagyon szerettük a főztjét, és az ő bablevese készült így. Én azóta sem változtattam. Ebbe a levesbe nem teszünk csipetkét, sem nokedlit, mert a bab, a zöldségek és a kolbász elég sűrűséget ad neki. Ez így finom, ahogy van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek