r
Nosalty Logó

Habart bableves füstölt kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habart bableves füstölt kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 860 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 3443 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 115 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 860 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8303.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    4512 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1618 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3443 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este többszörös mennyiségű vízbe beáztatjuk.
  2. (Én minden habart leves, és főzelék készítését a rántással kezdem, és erre teszem föl az ételt. Nagymamám így csinálta, és én is tovább folytatom a hagyományt.) Tehát először egy kevés olajjal és kevés liszttel világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával, borssal, rátesszük a babot és a kolbászt, felöntjük kb. 2 l vízzel (először kevesebb vízzel elkeverjük, és utána öntjük fel a teljes mennyiséget). Babérlevéllel ízesítjük. Kb. 2,5-3 órán át főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul, csak a végefelé sózzuk meg.
  3. Amikor a bab már majdnem puha, rakhatunk bele csipetkét, de vigyázva a mennyiséggel, mert megdagad benne.
  4. Majd habarást készítünk a tejfölből, és egy kevés (1-2 kk) lisztből. A levesből teszünk egy keveset a habaráshoz (hőkiegyenlítést végzünk), jól elkeverjük, és ráöntjük a levesre, majd elkeverjük benne, összeforraljuk.
  5. Aki szereti, még ízesítheti 1 ek ecettel.
  6. Csipetke elkészítése: a lisztet a tojással összegyúrjuk (picit sózzuk), cipót formázunk. A kész cipóból kis darabokat csipegetünk a majdnem kész levesbe, és készre főzzük. Amennyiben nem használjuk fel mindet kiszárítjuk, és jól záródó dobozban tároljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 51023
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám régen kétféleképpen főzte a bablevest: tejföllel habarva, zöldség nélkül, illetve zöldségesen habarás nélkül. Most az előbbi változatot mutatom be, hogyan készítette anno a nagyim. Én annyival bővítettem, hogy csipetkét is rakok bele.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek