r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta Andreia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcstorta Andreia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 1200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 4 egész tojást jó habosra felverjük 4 ek kristálycukorral. Ezt követően a mixert alacsony fokozatra állítjuk, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A sütőt előmelegítjük, majd megsütjük a kivajazott-kilisztezett gyümölcstorta formát. A trükk az, hogy tilos a sütőt kinyitni!!! Az elkövetkező 20-25 percben a piskótánkat a sütő ablakából kívülről bámulhatjuk. Onnan tudjuk, hogy elkészült, ha elválik a sütőforma oldalától. Ha lejárt a 25 perc (nekem ennyi időre volt szükségem), kikapcsoljuk a sütőt, de benne hagyjuk a piskótát, résnyire nyitjuk a sütőt és kitámasztjuk egy fakanállal 10 percre.
  3. Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tortánkat, és a tortaformában kihűtjük, majd egy tálcára helyezzük.
  4. 0,5 l tejből és 1 cs vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, langyosra hűtjük és a tortára kenjük.
  5. A tortát ízlés szerinti gyümölcsökkel a kívánt formában, és alakzatban díszítjük.
  6. Tortazselét készítünk 20-30 ml vízből, 3 csapott ek cukorból, hagyjuk kb. 8-10 percig hűlni, és mikor sűrűsödni kezd, a torta közepétől kezdve az egész tortán végigcsurgatjuk.
  7. Hűtőbe tesszük egy pár órára, hogy a zselé jól megdermedjen, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8500
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Receptkategóriák

Mindig is utáltam piskótát csinálni, mert sosem sikerült. Minden alkalommal pontról pontra követtem az utasításokat, sosem nyitottam rá a sütőt, mégis összeesett a pimasz, én meg ott álltam bánatosan a szappanos állagú valamimmel, amiben a fél délelőttöm munkája rejlett. Eldöntöttem tehát, hogy netes kutatást végzek, hogy mi is lehet a baj, és hogy melyik recept a nyerő a háziasszonyok körében. Teljes a siker!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek