r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Licsi
Gyümölcsös-krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 3450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskótához

Töltelékhez

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4223 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.4 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 3450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Elkészítés

Piskótához

  1. Először szétválasztjuk a tojásokat, aztán a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A fehérjébe apránként beleöntjük a kristálycukrot, és összeturmixoljuk, majd a lisztet szitán keresztül apránként adagoljuk, és összekeverjük. A liszttel együtt beletesszük a késhegynyi sütőport.
  2. Ezt a krémet egy tepsibe töltjük, amit sütőpapírral kibélelünk. A sütőpapírra vajat kenünk, és leszórjuk zsemlemorzsával, hogy könnyen lejöjjön a piskótáról, és betesszük a sütőbe.
  3. Veszünk egy lábast, amibe beleöntünk körülbelül 1,3 l tejet. Ezt felmelegítjük, de közben a 3 pudingport összekeverjük a cukorral, és ezt kikeverjük a maradék 2 dl tejjel simára. Majd amikor már melegszik a gázon a tejünk, hozzáöntjük a csomómentesre kikavart pudingporunkat, és kavargatjuk, amíg jó nem lesz az állaga.
  4. A piskótát tálcára tesszük, a kihűlt/langyos krém felét rátesszük a piskótára, és egyenletesen eloszlatjuk, majd a gyümölcsöt rászórjuk, és a maradék pudinggal szépen befedjük.
  5. A sütemény tetejére tehetünk a sütőpapírra ragadt piskótamorzsából.
  6. A hűtőbe tesszük, amíg megdermed, és fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6066
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukám receptje alapján készült egy meleg, nyári napon, amikor finom és könnyű süteményre vágyott a család.:)

Hozzávalók

Piskótához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek