r
Nosalty Logó

Gyümölcsös formák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmeli
Gyümölcsös formák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3516 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 1759 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3516 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 370 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral és a sóval simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a mandulát, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva, egy órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. Előkészítjük a gyümölcsöket.
  4. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Kiszúrjuk a formákat,majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. Sütőben megsütjük.
  5. A megsült formákra a marcipánmasszából vékony csíkokat formálunk, és a tészta peremére rakjuk.
  6. Megkenjük eperlekvárral, feldíszítjük a gyümölcsökkel, majd megszórjuk pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3864
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 06.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, tortazselét is tehetünk a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az egyik kedvenc újságomban találtam, és átalakítottam a saját ízlésemre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek