r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Összesen 623 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Összesen 2489 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 623 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5418.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1877 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2676 micro
  • β-crypt
    611 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 2489 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Elkészítés

Gyümölccsel töltött csirke

  1. A konzerveket kinyitjuk, a levet összegyűjtjük egy edénybe és félretesszük. Az ananászkarikákat is és a barackokat is félbevágjuk. A csirkemellet könnyen tölthető szeletekre vágjuk. A sajtból annyi kis szeletkét vágunk, ahány szelet csirkénk van, a maradék sajtot lereszeljük.
  2. Kiklopfoljuk a csirke szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A szeletek egyik felébe helyezünk egy fél ananászt, rá egy darab aszalt szilvát, egy szeletke sajtot, majd egy fél barackot. A húsokat felgöngyöljük, a két végüket hústűk vagy fogvájók segítségével rögzítjük. Alufóliába csomagoljuk darabonként a tekercseket, és lobogó vízben 10 percig főzzük őket.
  3. A húsokról eltávolítjuk a fóliát, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd kihúzzuk belőlük a hústűket/fogvájókat. Olajozott tepsibe elhelyezzük a hústekercseinket. 1-1 kanálnyi gyümölcsöntetet locsolunk a húsokra, majd megszórjuk őket kevés reszelt sajttal. A maradék sajtot a tepsiben elosztjuk, erre kis tejet öntünk, majd a megmaradt aszalt szilvát is elrendezzük a tepsiben.
  4. 180-200 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük az ételünket. Akkor jó, ha enyhén megpirult a sajt a csirkék tetején.
  5. Tetszés szerinti körettel, öntettel gazdagon meglocsolva fogyasztjuk.

Gyümölcsszósz

  1. Míg főnek a csirke tekercseink, elkészítjük a gyümölcsmártást. Az összegyűjtött konzervleveket egy serpenyőbe öntjük, egy kis vízzel elkeverjük a pudingport. A megmaradt barackot és ananászt felszeleteljük.
  2. A gyümölcslét felforraljuk, egy kis forró lével még felöntjük a pudingos vizünket, majd ezt a keveréket beleöntjük a forró gyümölcslébe. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, vigyázzunk, nehogy lekapjon. Ha felforrt, levesszük a gázról és belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1119
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban rendeltem egy kifőzdéből "részeges csirke" néven egy nagyon finom ételt. Megpróbáltam valami hasonlót összehozni itthon.

Hozzávalók

Gyümölccsel töltött csirke

Gyümölcsszósz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek