r
Nosalty Logó

Gyümölcskosárka Rezu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcskosárka Rezu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 2991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk
  2. A tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük addig, ameddig vajjal kikenjük a kosárka formáinkat.
  3. Ezután a tésztát kivesszük a hűtőből, és diónyi gombócokat szaggatunk ki belőle.
  4. A kosárkaformát úgy béleljük ki, hogy a gombócokat a forma közepétől kifelé indulva addig nyomkodjuk, míg ki nem tölti a formát.
  5. A kosárkákat tepsire helyezve körülbelül 15 perc alatt 180 fokon világosbarnára sütjük, eközben pedig elkészítjük a pudingot, és felszeleteljük a gyümölcsöket.
  6. Ha a kosárkák megsültek, kiborogatjuk őket, és picit hűlni hagyjuk, majd mindegyiket megtöltjük a kész pudinggal.
  7. A pudingba mutatósan belenyomkodjuk a gyümölcsöket, majd az elkészült tortazselével megkenjük a tetejüket, hogy szép fényesek legyenek, és ne essenek szét.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 62908
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám diós kosárka receptje kicsit átdolgozva :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek