r
Nosalty Logó

Gyors és könnyű baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Gyors és könnyű baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 610 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 4871 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Összesen 375 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 610 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2393.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 4871 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 375 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér.
  2. A vajat felolvasztjuk. A diót felaprítjuk vagy ledaráljuk, de az is jó, ha kicsit darabosabb marad. Összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  3. Kivajazzuk az edényt. A réteslapokat egymáson hagyva félbevágjuk. Elkezdjük lerakni. Minden réteget megkenünk vajjal. Alsó lapnak 4 lapot tettem egymásra. Megszórjuk a diós keverékkel.
  4. Ezután kettesével rakjuk a lapokat, de itt is minden lapot megkenünk vajjal. Minden második lap után jön a diós keverék. Ezt addig folytatjuk, amíg 4 darab lap marad. Ez kerül a tetejére, vajjal megkenve laponként. A tetejét megkenjük vajjal.
  5. 5 percre hűtőbe tesszük. Éles késsel felvágjuk először kockákra, majd háromszögekre.
  6. Megsütjük.

Hozzávalók a sziruphoz

  1. A mézet egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet és a vaníliát. Felöntjük a vízzel. Felforraljuk, 5 percig főzzük, hogy kicsit szirupos legyen.
  2. A megsült baklavára merőkanállal rámerjük a szirupot mindegyik részre. A szirup először állni fog rajta, majd mialatt meghűl, a tészta beszívja a szirupot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 183563
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 27.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Baklavát, de kicsit könnyedebb módon szeretné elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és könnyű baklava
Nyuszikutya 51 recept

Édesanyámnak Görögországban ez a desszert az egyik kedvencévé vált. Több receptet átbogarászva úgy gondoltam, elkészítek egy kevésbé vajas és édes változatot. Rengeteg mennyiség volt minden receptben, ami visszatartott, mert ugyan szeretem az édes dolgokat, és tudom, hogy ez a süti is így finom, de ez az összeállítás a kevesebb vajjal és cukorral meggyőzött mindenkit.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a sziruphoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek