r
Nosalty Logó

Gyors hamis kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Gyors hamis kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2756 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákkal és a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk, és kemény munkával hólyagosra gyúrjuk. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Ha kész, három egyforma részre vágjuk. Egyenlő szélességű csíkokat nyújtunk belőle, majd az egyik oldalon óvatosan összenyomva megfonjuk.
  5. A másik végét szépen alulra hajtjuk, hogy ne nyíljon szét.
  6. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőbe toljuk.
  7. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  8. Ha kész, rácson kihűtjük (na nem nagyon sokáig, csak kb. 10 percig). Aztán szétkapjuk, és befaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 39762
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, mert kezdéstől az evésig csak másfél óra (az kalácsnál már majdnem villám), hamis, mert a tészta nem más, mint nagyanyám világbajnok aranygaluskája, dió és sodó nélkül.  Az állandó diétám része, hogy csak gyümölcsöt reggelizek - kivéve hétvégén, szombaton vagy vasárnap, amikor nincs rohanás, buszra várva rágcsált alma, csak cuki terítés, és valami kalóriadúsabb reggeli - péksütemény, vaj, méz (otthonról csempészett akác :P) vagy valami hasonló, amire hét közben nincs idő. Van a környéken pár használható pékség, de rendes, friss kalácsot még nem sikerült szereznem sehol, csak csomagoltat, az meg nem az igazi. Annyira viszont nem vagyok házi tündér, hogy szombatonként 6-kor keljek, hogy összehozzak egy igazi fonott kalácsot, úgyhogy ha nagyon vajas kalács ehetnékem van, ezt szoktam összedobni. Ne legyenek illúzióink, ez nem az a habkönnyű foszlós kalács, amit húsvétra készítenénk, mivel az aranygaluska tésztája jóval tömörebb, de frissen, vajjal és házi lekvárral még így is kenterbe veri az átlag bolti pékárut.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?