r
Nosalty Logó

Gyömbérkekszes morzsás rebarbaradesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyömbérkekszes morzsás rebarbaradesszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 267 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 531 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, feldaraboljuk. Egy főzőedénybe helyezzük.
  2. A limelevet ráfacsarjuk, és közepes tűzön puhára főzzük. Kicsit passzírozhatjuk is.
  3. Közben az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk, a fövő rebarbarához adjuk.
  4. Az áfonyát átmossuk, lecsöpögtetjük.
  5. Ha a rebarbara megfőtt, a banánt meghámozzuk, felszeleteljük, az almás rebarbara keverékhez adjuk az áfonyát és a banánszeleteket is.
  6. Ha nagyon vékony falú pohárba szeretnénk tálalni, érdemes kicsit hűlni hagyni a rebarbara keveréket, hogy a hirtelen hő ne repessze meg a poharakat. Ha van vastag falú desszertes poharunk, akkor nem szükséges várni, forrón is összeállíthatjuk.
  7. A gyömbérkekszeket ledaráljuk. Az üvegpoharak aljára 1-1 evőkanálnyit szórunk belőle.
  8. Az almás-áfonyás rebarbara keverék felét a poharakban elosztjuk.
  9. Még egy réteg gyömbérkeksz következik, majd gyümölcsös rebarbara keverék.
  10. A tetejére gyömbérkeksz morzsa kerül.
  11. Langyosan és lehűtve is tálalható. Ha forrón szeretnénk tálalni, akkor vastag falú desszertkelyhekbe vagy csészékbe rétegezzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 227
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 02.

Ajánló

Citromos vagy csokis kekszet is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcscsemege gyömbérkeksszel rétegezve. Egyre több friss gyümölcsöt kaphatunk a piacon, használjuk őket! Befejező fogásként 4 személyre is osztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek