r
Nosalty Logó

Gyömbéres keksz csokidarabokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gyömbéres keksz csokidarabokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3328 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1368 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 4450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat érdemes sütés előtt kivenni a hűtőből, hogy lágyabb legyen. Egy kanállal a vajat a cukrokkal elvegyítjük. Belekeverjük a sütőport, a vanília aromát, sót, reszelt gyömbért és a villával felvert 2 tojást. Alaposan összemixeljük.
  2. A kókuszreszelékkel és a liszt felével szintén elkeverjük. Az apró darabokra vagdalt vagy tördelt csokoládét beleöntjük. Majd a liszt másik felét is. Jól összekeverjük.
  3. 30 percre hűtőbe tesszük. Ragadós lesz a tészta! Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket formálunk, egymástól 5-6 centire. 180 C fokos sütőben 12-15 percig sütjük. El fognak lapulni, nem kell megijedni! Hűlés után azonnal fogyasztható!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 3875
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 21.

Ajánló

Kb. 35-40 db lesz ebből a mennyiségből. Érdemes dobozban tartani, így sokáig friss marad!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nővérem elsőnek kipróbálta a gyömbéres kekszet, majd jöttem én! Mivel a gyömbér egyébként is jó tulajdonságokkal rendelkezik, a kekszet feldobta az íze. Tudtam, így még kis egészség is kerül a gyomorba....:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!