r
Nosalty Logó

Gulyásleves VKriszta konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves VKriszta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 2138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3179 micro
  • β-karotin
    7797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1931 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    4090.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    12716 micro
  • β-karotin
    31190 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7723 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 2138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítjük a húst és a zöldségeket.
  2. Minden zöldséget megpucolunk. A répákat felkarikázzuk, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk. A paprikát karikákra, a paradicsomot gerezdekre. A husit is felkockázzuk.
  3. A levesfőzésre szánt lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a paprikát és paradicsomot, kissé átsütjük, majd rátesszük a husit is, ezzel is pirítjuk kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk de óvatosan, nehogy megégjen.
  4. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket (a krumpli kivételével), megborsozzuk, sózzuk (tehetünk bele leveskockát is), egy kevés őrőlt köményt is teszünk bele, valamint a zellerzöldet.
  5. Közepes lángon főzzük, amikor a husi megpuhult, és láthatóan sűrűbb lett a lé a szétfőtt hagymától és paprikától, beletesszük a krumplit. Közben elkészítjük a nokedlit. A tojást kikeverjük kevés sóval, a liszttel és vízzel. Beleszaggatjuk a levesbe, amikor feljöttek a leves tetejére, akkor jó. Amennyiben a krumpli is megfőtt, kész a levesünk.
  6. Friss kenyérrel vagy frissen sült pogácsával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 62446
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a pörkölt alapú gulyás vált be, sok hagymával. :)

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek