r
Nosalty Logó

Gulyásleves sertéshússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Gulyásleves sertéshússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5432.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    3475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 1439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, valamivel kisebb kockákra vágjuk, mint a pörkölthöz. A hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk. A köménymagot éles késsel durvára vágjuk.
  2. A zsírt egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hozzákeverjük a húst, kevés levest öntünk hozzá, és gyakori kevergetés közben kb. 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a köménymagot, a paprikakrémet és az áttört fokhagymát, jól elkeverjük, és lefedve közben-közben megkevergetve, ha szükséges, még kevés levest adunk hozzá, hogy oda ne süljön, kb. 75-90 percig pároljuk, míg a hús már majdnem puha.
  4. Majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát, felöntjük a maradék levessel, és további 15-20 percig főzzük, míg a burgonya is megfő. Ha szükséges sóval, borssal utána ízesítünk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 80300
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habár a pörkölt gyakran kerül az asztalra, a gulyásleves nagyon ritka vendég nálunk, és akkor is csak sertéshúsból készítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?