r
Nosalty Logó

Gulyásleves marhanyakból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Macska
Gulyásleves marhanyakból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1785 micro
  • β-karotin
    4628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    368 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.5 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.7 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2082.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3239 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    909 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    12496 micro
  • β-karotin
    32395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 2350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a zsiradékon üvegesre dinszteljük.
  2. A marhanyakat megtisztítjuk az esetleges nagyobb hártyáktól, megmossuk, és kockára vágjuk.
  3. Ha kész a hagyma, akkor levesszük a tűzről, és belekeverjüka pirospaprikát, beletesszük a marhanyakat, és visszatesszük a tűzre. Néhány percig kevergetjük, hozzátesszük a sót, borsot, köményt, fokhagymát, paprikát és paradicsomot, a vörösborral felöntjük, és még annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. A forrásban lévő levest lassú tűzön kb40percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a zöldséget és a burgonyát - a répákat hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk.
  6. Hozzáadjuk a leveshez a fehér- és sárgarépát és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Ne hideg vizet használjunk, mert az lehűti a levest.
  7. Mikor a hús kezd megpuhulni, akkor hozzátesszük a burgonyakockákat és a petrezselymet. Ha kell, akkor ismét pótoljuk a vizet, és esetleg sózzuk, ha szükséges, majd készre főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 16266
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni belőle, mert másnap, ha lehet, még finomabb !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokféle húsból csináltam már gulyáslevest, de a marhanyakból készülő lett az egyértelmű győztes. Ahhoz képest, hogy gyerekkoromban nem ettem meg, mára nagy kedvenc lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek