r
Nosalty Logó

Gulyásleves marhahúsból, csipetkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Simon Gábor
Gulyásleves marhahúsból, csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1791 micro
  • β-karotin
    4755 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3232.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2933 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10747 micro
  • β-karotin
    28529 micro
  • β-crypt
    734 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    2096 micro
Összesen 1811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    1289 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    209 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Zsíron pirítsuk le a hagymát aranybarnára, majd adjuk hozzá a kápia paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot. Kissé pirítsuk le a pörköltalapot, majd mehet bele a marhahús. Sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a fűszerköményt és ízlés szerint a cayenne borsot.
  2. Kezdjük el visszapárolni a húst, ami először levet fog engedni, és hagyjuk, hogy odapörkölődjön az edény aljára. Ezek a pörzsanyagok kellenek a jó leveshez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és vakarjuk fel az odaégett részeket. Pároljuk vissza takarékon, amíg elfő a leve. Öntsük fel ismét vízzel, amíg ellepi a húst, majd pároljuk ismét vissza. Ilyenkor már szépen besűrűsödik a szaftja, szétfőnek a zöldségek.
  3. Mikor zsírjára sült a pörköltalapunk, szórjuk meg fűszerpaprikával, öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a sárgarépát ill. a petrezselyemgyökeret. Sózzuk meg, tegyük hozzá a babérlevelet. Takarék lángon főzzük legalább 2 órát. Mikor már majdnem teljesen puha a hús, adjuk hozzá a burgonyát is, főzzük tovább.
  4. Egy tálban verjük fel a tojást, sózzuk meg egy csöppet, majd adjuk hozzá a lisztet is. Tojás méretétől függően változhat a liszt mennyisége, lényeg, hogy egy kemény tésztát kapjunk, ami nem ragad. Keverjük el egy villával, majd gyúrjuk össze kézzel, amíg egynemű lesz a tészta. Csipkedjünk ki belőle apró darabokat, majd adjuk a leveshez, pár perc alatt megfő.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 500
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 623
  • Össznézettség: 157602
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 31.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: ünnepi főételek és köretek

Receptjellemzők

Gulyásleves marhahúsból, csipetkével
Simon Gábor 53 recept

A gulyásleves az egyik legmagyarosabb fogásunk. Tartalmas, ízes, nagyon laktató étel. Ezt is sokféleképpen lehet elkészíteni, mi most egy dél-alföldi stílusút mutatunk meg nektek. Szinte bármilyen húst felhasználhatunk hozzá, csirkét, sertést, bárányt, marhát. Igaz, hogy bográcsban a legfinomabb, de a konyhában is szinte tökéletes levest lehet főzni, csak pár alapszabályt kell betartani. A legfontosabb, hogy egy kellően fűszeres pörköltalappal kell kezdeni, többször visszapárolni, hogy a szaftja egyneművé váljon.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?