r
Nosalty Logó

Gulyásleves csipetkével Misi apától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Misi apa
Gulyásleves csipetkével Misi apától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 8764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1872 micro
  • β-karotin
    5120 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 876 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    563.2 g

Zsír

  • Összesen
    411.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14160.4 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    765 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    1482 mg
  • Foszfor
    7492 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.9 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    8795.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5244 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    91 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1045 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    186 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1201 micro
  • Kolin:
    2501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    18716 micro
  • β-karotin
    51199 micro
  • β-crypt
    784 micro
  • Likopin
    30881 micro
  • Lut-zea
    7240 micro
Összesen 8764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    270 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A marhahúst kb. 2x2-es kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát kisseb kockára vágjuk. A paradicsomot is kockára vágjuk, és a paprikát karikára (a paradicsom héját forró vízbe mártás után könnyen le lehet húzni, ha valaki így szereti).
  2. A szalonnát egy megfelelő méretű edényben vagy bográcsban üvegesnél egy picit tovább pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük (elképzelhető, hogy a hagyma igényel még némi zsiradékot, ezt sertészsírral pótolhatjuk).
  4. Ekkor hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk csak türelmesen, míg a hús levet nem ereszt.
  5. Most jöhetnek a fűszerek (a pirospaprika kivételével). Egy kis ideig rotyogtatjuk velük, és hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a zúzott fokhagymát, az egészet alaposan átkeverjük, és hagyjuk, hogy a paradicsom és a paprika levet engedjen.
  6. A pörköltre mindig oda kell figyelni, hogy elegendő lé legyen alatta, de mindig csak annyi, hogy éppen ellepje. (Ezt víz hozzáadásával pótolhatjuk)
  7. Míg a pörköltünk rotyog, addig megpucoljuk a zöldségeket.
  8. Mikor a pörköltünk már félpuhára főtt, hozzáadjuk a pirospaprikát, hagyjuk egy kis ideig rotyogni, majd hozzáadjuk a zöldségeket a zeller zöldjével együtt (de a krumplit még nem, mert az szétfőne, mire kész a gulyásunk).
  9. Felöntjük vízzel, kb. annyival, hogy 2-3 ujjnyival ellepje az egészet, hagyjuk főni tovább.
  10. Mihelyst a hús és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a krumplit és a csipetkét, ha ezek megfőttek, máris tálalhatjuk finom friss paraszt kenyérrel.
  11. Csipetke elkészítése:
  12. A tojásokat feltörjük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük.
  13. Ezt követően jöhet a liszt, jól összegyúrjuk.
  14. Majd lisztezett kézzel az ujjunk közötti csavarással elcsipegetjük a tésztát, egy picit mindig rázogassuk meg egy pici lisztben.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31830
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Misi apa 7 recept

Ezt az étel a másnapra megmaradt marhapörköltből szoktuk csinálni, de frissen a legjobb.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!