r
Nosalty Logó

Gulyás vörösborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kdnoncso
Gulyás vörösborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1925 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6320 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 645 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    107 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4260.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1707 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    613 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    7699 micro
  • β-crypt
    1850 micro
  • Likopin
    25281 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 2581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    1019 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéscombot, a burgonyát, a hagymát,a fokhagymát és a paprikát felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és villával összetörjük.
  2. A hagymát és a fokhagymát olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a sertéshúst, és kavargatva addig sütjük, míg a kérgefehér lesz.
  4. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd a tűzre visszatéve rápirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bő két ujjal ellepje.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paprikát, aparadicsomot, a sűrített paradicsomotés a fűszereket.
  6. Amikor már majdnem megfőtt a hús, hozzáadjuk a burgonyát, közben hagyjuk a vizet kicsit elforrni, hogy sűrű legyen az étel.
  7. Ha a burgonya is megfőtt, hozzáöntünk 2 dl vörösbort, és még forraljuk pár percig. A maradék 1 dl vörösbort is hozzáadjuk, és levesszük a tűzről.
  8. Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7903
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyás vörösborral
kdnoncso 7 recept

Németországban, Rottenburg an der Laaber városában töltöttem egy hetet egy háziorvosnál gyakorlaton, ahol már az első nap elszóltam magam, hogy nagyon szeretek főzni, csak sajnos Németországban kevés lehetőségem van rá, és nagyon hiányzik. Másnap a doktor úr megkérdezte, hogy főznék-e egyik este neki és a családjának valami igazi magyar vacsorát. Boldogan mondtam igent, bár később zavarban voltam, nem tudtam eldönteni, hogy mit is készítsek. Végül anyukámmal való konzultáció után a gulyás mellett döntöttem, úgy ahogy én csinálom, vörösborral és zöldségek nélkül. A doktor úr felesége és gyermekei voltak a kuktáim, a tálalásra pedig befutott a nagyi is, akinél azon a héten laktam. Bár a németek is szoktak gulyást főzni, ők máshogy készítik, így tudtam nekik valami újat mutatni szerencsére. Az összes étel elfogyott, osztatlan sikert aratott a gulyás, a doktor úr másnap még a nővéreknek is elújságolta a praxisban, hogy milyen jót ettek előző este. Azt hiszem, életem legjobb gulyását sikerült ott elkészítenem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek