r
Nosalty Logó

Guinness torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Guinness torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    371 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4145.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 6832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat), majd kivajazunk, és kipapírozunk egy kapcsos tortaformát.
  2. Egy nagyobb lábasban melegíteni kezdjük a sört, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Miután a vaj felolvadt, a keverékhez adagoljuk akakaót és a cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, tojást és a vaníliakivonatot, amit a barna keverékhez öntünk. Ezek után már csak a liszt és a szódabikarbóna maradt hátra, amit szintén hozzáadunk a tésztánkhoz.
  3. Tészta keverékünket a már előre kivajazott tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük. Sütést követően hagyjuk a tortát teljesen kihűlni a formában.
  4. Mikor a sütemény kihűlt, tegyük arra a tálra vagy tányérra, amin szervírozni akarjuk, és lássunk neki a krém elkészítésének.
  5. Elsőként keverjük simára a krémsajtot, szitáljuk rá a porcukrot, majd folytassuk a keverést. Mikor krémes, vajszerű állagot kapunk, hozzáadjuk a habtejszínt, és készre keverjük. Akkor jó, mikor könnyű, habszerű és jól kenhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 33680
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

Tipp: Ha valaki nem szeretné a krémet elkészíteni, a süti anélkül is fenséges! Nem szárad ki, így eltartható hosszabb ideig -bár szerintem sokáig nem kell tartogatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény elegáns a maga feketeségében. A legjobban leírni ezt a tortát így lehet: mézeskalács, fűszerek nélkül. A benne lévő cukor és a sör harmonikusan egészíti ki egymást. 3 éve fedeztem fel ezt a receptet egy angol receptmagazinban, és azóta nagy sikerrel készítem, leginkább télen, karácsonykor. Elkészítése nagyon egyszerű, az eredmény viszont fantasztikus!  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?