r
Nosalty Logó

Guernsey babtál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Guernsey babtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8871.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    984 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    4694 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    2329.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3354 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1916 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13926 micro
  • β-karotin
    33303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 1892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    470 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot beáztatjuk legalább egy éjszakán át, de 18 óra is lehet. Minél hosszabb ideig áztatjuk, annál rövidebb a főzési idő és kevésbé fúj fel. Ez a régi, elcsépelt tanács nekem bevált. Cseréljük a bab áztatóvizét legalább egyszer.
  2. A babot leszűrjük, és egy nagy fazékba öntjük.
  3. A hagymát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró darabokra vágjuk, a babhoz adjuk, és összekeverjük.
  4. A marhalábszárcsontot a keverék közepébe helyezzük, és annyi vizet adunk hozzá, ami ellepi az összes hozzávalót. Beleszórjuk a kakukkfüvet, zsályát, borsot.
  5. Közepes lángon felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a lángot, hogy még mindig lobogjon, de ne forrjon. Így főzzük 3 órán át. Néha keverjük meg!
  6. Kikaparjuk a csontvelőt, és elkeverjük a levesben. A csontot kivesszük a levesből, hozzáadjuk a sót.
  7. További fél órán át főzzük. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a petrezselymet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 869
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 03.

Ajánló

Gazdag ízvilágú, laktató bableves túlfűszerezés nélkül. A csontvelő kissé be is sűrítette a levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a "Tradicional Farmhouse Fare" című szakácskönyvből fordítom, ami a Farmers Weekly magazinba beküldött recepteket gyűjti össze. A "Guernsey bean jar" receptet Mrs W. Le Tissier osztotta meg, aki maga is Guernsey szigetén élt. Guernsey angol fennhatóság alá tartozik, de földrajzilag közelebb van Franciaországhoz. A recept nem adott meg pontos mennyiséget a kakukkfűre, zsályára, petrezselyemre, borsra és sóra. Az eredeti recept a sütőben készül, az első órában 220 Celsius fokon, majd 150 Celsius fokra csökkentve további 6 óra alatt. Körülményesnek és kicsit pazarlónak tartottam ezt a módszert, így a tűzhelyen készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek