r
Nosalty Logó

Grillezett pisztráng thai szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Grillezett pisztráng thai szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 1043 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 2084 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piszránghoz

A thai szószhoz

Összesen 111 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1745 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2535.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    5287 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3491 micro
Összesen 2084 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A piszránghoz

A thai szószhoz

Elkészítés

A piszránghoz

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk a rozmaringgal és kakukkfűvel együtt.
  2. A felaprított fűszereket sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a borral, valamint az olívaolajjal.
  3. Az előkészített, beirdalt pisztrángokat az így elkészített pácba forgatjuk, és 15 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pácolási idő után kivesszük a halakat, és vagy faszénen meggrillezzük vagy pedig 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt (a halak méretétől függően) készre sütjük.

A thai szószhoz

  1. A vizet összekeverjük az ecettel és a cukorral, majd összeforraljuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon. Utána levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Ha az édes-savanyú szósz lehűlt, akkor hozzáadjuk az egészen finomra vágott fűszereket, és állni hagyjuk legalább fél óráig, hogy összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17351
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben nem is a pisztráng a lényeg, hanem a hozzá készített zöldfűszeres ízbomba! Gyakorlatilag a thai konyha esszenciája, amely eszméletlenül gazdag és eszméletlen jól kiegészíti a halat. Ezt az étel Jamnong Nirungsan és Kent Arnon Masanglong, thai mesterszakácsok készítették el nekünk egy, a Paris Budapest Étteremben tartott workshop alkalmával.

Hozzávalók

A piszránghoz

A thai szószhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek