r
Nosalty Logó

Grillezett csirkemell és -máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Grillezett csirkemell és -máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2256 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4362 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4350 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2650.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13087 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2360 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13049 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 2256 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1637 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat felvagdossuk lehetőleg egyforma darabokra. A chiliolajba tesszük a fűszereket, a só kivételével. Jól elkeverjük. Minden húst bekenünk a páccal, majd letakarjuk minél több időre, akár egy éjszakára is.
  2. Aztán szépen rápakoljuk a grillre, és megsütjük. Rizst főzünk köretnek, uborkasalátát készítünk mellé. A végén sózzuk!! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2902
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 24.

Ajánló

Az uborkasaláta készítését itt találjátok. A húsokat mindig pácoljuk be legalább néhány órával sütés előtt, de sózni mindig csak utólag sózzunk! A hússzeletek ne legyenek se túl vékonyak, se túl vastagok. Ne tegyünk túl sok ételt a rácsra, mert összeragadnak, és nehezebben sülnek át. Sütéskor először a húsok egyik oldalát süssük meg, majd fordítsunk rajta, és a másikat is. Nagyon fontos, hogy villával ne szurkáljuk a húsokat/halakat, mert kifolyik belőlük a húslé és kiszáradnak. Csak grill-lapáttal vagy hússütő csipesszel forgassuk őket, és szurkálás helyett nyomkodással ellenőrizzük, meddig kell még sütni. Sütés közben folyamatosan ellenőrizzük az ételeket. Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl a húsokat, ne legyenek kormosak, de kellően átsüljenek. Ha a hús túlsül, kiszárad és kemény lesz, a zöldségeknek pedig keserű lesz az ízük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretünk kint grillezni, mikor fújdogál a szél, és a finom, fűszeres hús illata kering a levegőben...... szerintem ezt mindenkinek ki kell próbálnia!!!! Mi nem bajlódunk faszénnel, nekünk elektromos grillünk van, tökéletes lesz rajta a megsült étel......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek