r
Nosalty Logó

Gránátalmás mákosguba-kráterek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kovaeszti
Gránátalmás mákosguba-kráterek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mákos guba

Vaníliakrém

Gyümölcsréteg

Összeállítás

Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mákos guba

Vaníliakrém

Gyümölcsréteg

Összeállítás

Összesen 5261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mákos guba

Vaníliakrém

Gyümölcsréteg

Összeállítás

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2548.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1073 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10195.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    4292 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    2476 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    643.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    1400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 5261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliakrém

Gyümölcsréteg

Összeállítás

Elkészítés

Mákos guba

  1. A tejet a cukorral, vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk.
  2. A kifliket felkarikázzuk, hozzáöntjük a darált mákot, és leöntjük a meleg, cukros tejjel. Elkeverjük, hogy a kifliket mindenhol átjárhassa a tej.
  3. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg kissé felvert egész tojást, ezzel is jól elkeverjük, és vajjal kikent tepsinkbe töltjük. 170 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Vaníliakrém

  1. A tojások sárgáját a keményítővel, cukorral simára keverjük 1 dl tejben, majd hozzáöntjük a további 4 dl tejet is, beletesszük a vaníliaőrleményt, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a felkockázott vajat, s gyorsan elkeverjük.
  2. A 2 zselatinlapot hideg 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, s a vaníliás krémbe belekeverjük. A krémet hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.

Gyümölcsréteg

  1. A tavaly nyáron eltett savanykás, piros lekvárunkat (ami bármi lehet, eper, málna, ribizli, meggy, stb.) újraforraljuk, s belekeverünk 5 g pektint. Jól elkeverjük (akár össze is turmixolhatjuk), s 3 percig összeforraljuk.

Összeállítás

  1. 4 darab, kb.10-12 cm átmérőjű mélyebb, kerek tálkát, (kb. félgömb alakút) készítsünk elő, béleljünk ki nejlonzacskóval, hogy a szélei túlnyúljanak az edényen. A tálka közepére állítsunk be egy hosszú, kb. 5 cm átmérőjű üdítős üvegpoharat.
  2. A pohár köré rétegenként rakjuk le majd az összetevőket. Először a a kihűlt zselatinos vaníliakrémet 1,5-2 cm magasan. Majd kenjük meg vékonyan a pektines sűrű lekvárral. Végül a sült mákos gubát kanalazzuk a lekvár tetejére, s kézzel nyomogassuk bele, egyengessük el, hogy a tálkát teljesen kitöltse.
  3. A rétegezett, teljesen megtöltött tálakat tegyük a hűtőbe minimum egy órára. Majd a tálkákban lévő nejlon segítségével borítsuk ki a rétegezett gubakrátereinket lapos tányérkákra.
  4. Kenjük be a kráterek külső oldalát a pektines lekvárral, majd díszítésként nyomkodjuk rá a gránátalmamagokat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 671
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kovaeszti 1 recept

Mákos guba mindig jöhet nálunk, minden mennyiségben. Szerintem a legmagyarabb desszert. S külön öröm, ha a mákos gubán felül még ott van a desszertben a jó kis lágy vaníliakrém is. Szokatlan formában tálaltam most a gubánkat, piros gránátalmamagokkal és krátert formázva. Egyszerű, mutatós desszert, a gránátalma még pluszban feldobja a vaníliás-mákos párost.

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliakrém

Gyümölcsréteg

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?