r
Nosalty Logó

Gránátalmás-diós csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gránátalmás-diós csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2393.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 2049 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gránátalma levét, a narancslekvárt, balzsamecetet és a mustárt alaposan összekeverjük, és félretesszük.
  2. A combokat mindkét oldalukon megsózzuk, és megborsozzuk, s a kevés forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk úgy, hogy a bőrös felével kezdjük a pirítást. Majd ezt is félretesszük.
  3. Ekkor a hagymát vékony szeletekre vágjuk, s megpároljuk az olajon. Amikor már halványbarna és puha, hozzáöntjük a gránátalmás levet, és felforraljuk 1-2 perc alatt.
  4. A combokat egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a hagymás-gránátalmás öntetet, és sütőben 45-50 perc alatt megsütjük alufóliával lefedve. A végén az alufóliát levesszük róla, s a bőrös felével fölfelé kicsit sütjük, hogy ropogós legyen a bőre.
  5. Amíg sül a csirkecomb a sütőben, addig a diók illatosra pirítjuk, s amikor kihűlt, durvára törjük. A koriandert felszeleteljük apróra, s a fél gránátalma magjait egy kiskanállal kivájjuk, valamint a kifacsart gránátalmákból megmentjük az ép magokat.
  6. Ha kész vannak a combok, megszórjuk a korianderrel, a dióval és a gránátalma magjaival.
  7. Polentával vagy sáfrányos rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2639
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepek tartalmas ételei után mindenkinek jól esik egy könnyű étel, amely mindamellett, hogy nagyon finom, nagyon látványos is, hiszen számtalan szín található a tányéron. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek