r
Nosalty Logó

Gránátalmás alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
liquorice
Gránátalmás alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Összesen 5474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    387.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 5474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. Első lépésként apiskótátkészítjük el, amihez a tojássárgájátésfehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amibefokozatosan kanalazzukbele a cukrot, miközbenfolytatjuka felverést. Ugyanígy óvatosan, felverés közbenadagoljuk a kemény habba a tojássárgáját.
  3. Külön tálban összekeverjük a lisztet aszódabikarbónával. Legjobb, ha beleszitáljuk a lisztbe, hogy minél jobban eloszlassuk!
  4. A szódabikarbónás lisztet hozzászórjuk a felvert tojáshabhoz, és jól elkeverjük benne úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  5. Sütőpapírraoszlatjuk az így kapott krémet, kicsit megrázzuk, hogy minél egyenletesebb legyen a massza. Előmelegített sütőben 200°C-on30 percig sütjük.
  6. Ha kész, akkoregy tiszta, bevizezettkonyharuhát teszünk a sütőpapírral együtt felemelt piskóta alá, és szorosan feltekerjük. Hűlni hagyjuk, majd kitekerjük, és elválasztjuk a sütőpapírtól.
  7. Karamell:
  8. Akaramellszósza piskóta ízesítéséül fog szolgálni a szokásos lekvár helyett. Hogy ne égessükoda, lassú tűzön, vízgőz felettolvasztjuk össze a karamell hozzávalóit, amit addig forralunk és kevergetünk,míg teljesen folyós állagúvá nem válik, nem marad szemcsés.
  9. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a szétterített piskótáraoszlatjuk. Szorosan feltekerjük, és szép, kb. egy ujjnyi vastagságúszeletekre vágjuk fel.
  10. Töltelék:
  11. Atöltelékhez összekeverjük a mascarpone krémet, porcukrot és avaníliás cukrot.
  12. Kevés citromhéjat, továbbá7kocka fehér csokit reszelünka krémbe. Jól összekeverjük.
  13. A gránátalmákat szakszerűen felnyitjuk: a tetejüketkéssel körbevágva eltávolítjuk, majd a magvak közti sárgás vonalak mentén hosszanti irányban kicsit bevagdossuk, és minthanarancsgerezdeket választanánk szét, a közepébe nyomjuk a nagyujjunkat, és széthúzzuk az így kapott bevágott szeleteket. A magvakat óvatosan szedjük ki, hogy ne törjenek szét, és sárga rész se kerüljön közéjük. Kicsit fröcskölős művelet, a fehér felületek szép élénkpiros-lilás színt kaphatnak.
  14. Óvatosan keverjük a magvakat a mascarpone krémbe.
  15. A habtejszínt kemény habbá verjük fel, és anélkül, hogy túlságosan megtörne, keverjük össze a gránátalmás krémmel.
  16. Tálalás:
  17. Őzgerincformába tegyünk folpack-ot. Béleljük ki szorosan a formát apiskóta szeletekkel.
  18. Öntsük bele a gránátalmáskrémet,oszlassuk el, majd a maradék piskóta szeletekkel fedjük be a krémet. Később ez lesz majd a talpa.
  19. Hagyjukmegdermedni a hűtőben, majd az őzgerincet hirtelen mozdulattal fordítsuk fel, és már szeletelhetjük is a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1545
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Receptkategóriák

Gránátalmás alagút
liquorice 2 recept

Kedvenc sütim, a barackos alagút ihlette a receptet. Nem akartam valami kegyetlenül édes süteményt csinálni a karamell és tejszín felhasználásával, ezért összeházasítottam őket egy különleges, hazánkban kissé talán mellőzött, savanykás gyümölccsel: a gránátalmával. Az eredmény egy nagyon könnyed, selymes, kérek-még sütemény lett. A leírástól ne tessék megijedni, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint azt a kisregény mennyiségű szöveg sugallja. Csupán a biztos siker érdekében részleteztem ennyire! Jó étvágyat!

Hozzávalók

A piskótához

A karamell krémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?