r
Nosalty Logó

Görög tésztarakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Görög tésztarakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2128.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8515.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    2173 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    2498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1416 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2541 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 4152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és az olívaolajon megfuttatjuk (2-3 perc alatt).
  3. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a hagymára dobjuk. További 2-3 percig sütjük. Most következik a darált hús, melyet fehéredésig pirítunk benne.
  4. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk (nem muszáj)és kb. 1 cm-es kockára vágjuk. A hagymás húshoz adjuk és pár percig ezzel is pároljuk.
  5. A paradicsomokat meghámozzuk, a magjukat eltávolítjuk. Apróra kockázzuk és az előzőekhez adjuk.
  6. A borral felöntjük, a fűszerek felét hozzáadjuk és lefedve kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  7. Egy tűzálló tálat kivajazunk és a tészta felét beletesszük. Megszórjuk kb. 2-3 evőkanál sajttal.
  8. A húsos massza felét elterítjük rajta. Ezután istmét a tészta következik, amit szintén megszórunk a sajttal. Ezt a maradék hússal lefedjük.
  9. A mártáshoz a tejet, a lisztet, a vajat és a maradék görög fűszerkeveréket pár percig főzzük, míg mártás állagúra nem sűrűsüdik. Sózzuk, borsozzuk és a tésztára ötnjük.
  10. A maradék sajtot, a zsemlemorzsát és a majoranna maradékát összekeverjük és a tésztára szórjuk.
  11. Előmelegített (170 fok, légkeveréses) sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23719
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szeptemberi Prima Konyha magazinban ez volt a hónap étele. Kicsit pepecselős, de a végeredmény kárpótol érte!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek