r
Nosalty Logó

Gorgonzolás-spenótos penne pörkölt dióval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Gorgonzolás-spenótos penne pörkölt dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3783 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.8 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2857 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6167 micro
Összesen 757 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.8 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11709.2 g
  • Cink
    677 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    2637 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2841 mg
  • Nátrium
    4488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1577 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1735 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30833 micro
Összesen 3783 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a gorgonzolát, és főzzük fel kisebb hőfokon egy magasabb falú serpenyőben a tejszínnel. Főzzük ki a pennet lobogó, sós vízben. Szűrjük le, a vizet fogjuk fel. A tészta-főzővízbe dobjuk bele 2 percre a szárától megtisztított, megmosott spenótleveleket. Csepegtessük jól le.
  2. Pirítsuk meg a diót egy pici olívaolajon. Tegyük a tésztát a tejszínes-gorgonzolás szószba, keverjük hozzá a spenótot. Fűszerezzük.
  3. Tálalás előtt szórjuk meg a pirított dióval és ízlés szerint reszelt parmezánnal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3499
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gorgonzolás-spenótos penne pörkölt dióval
Szimran 144 recept

Ez a vegetáriánus változat, de nagyon finom csirkehússal is. Kipróbálhatjuk dió helyett körtével is, penne helyett tagliatelle-vel. Ne ijedjünk meg a szokatlan kombinációtól. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!