r
Nosalty Logó

Göngyölt csirke májas töltelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Göngyölt csirke májas töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 646 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3879 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 646 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6072 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9456 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1955 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9209 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2596 micro
  • β-crypt
    676 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3879 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét tisztítás után teljesen kicsontozzuk, a videó nagy segítség, nekem kb.15-20 percig tartott. Bőrével lefelé fordítva, besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. A töltelékhez a májakat elkaparjuk, apróra vágjuk, a lilahagymákat is, a 6 fokhagyma-gerezdet és a paprikát is.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a májat, pár percig pirítjuk, jöhet a fokhagyma, a kaliforniai paprika, kevés ételízesítő, kicsi só, kevés tarkabors, apróra vágott petrzselyemzöld. Kb. 10 percig pároljuk, pirítjuk, hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt vagy langyos, 1 tojást, és annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz (kb.4 evőkanál).
  5. A burgonyát nagyobb kockákra, vagy karikára vágjuk, a 4 vöröshagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a 8 fokhagyma-gerezdet nem pucoljuk meg.
  6. A kiterített csirkére kenjük a tölteléket, a combcsont helyére is teszünk belőle.
  7. Két oldalról behajtjuk, megfordítjuk, és a videó szerint átkötözzük.
  8. Beletesszük a tepsibe, a burgonyát, a fokhagymát mellérendezzük, olajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá (nem tettem rá fóliát).
  9. Időnként megforgatjuk a husit, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
  10. Ha nagyon sülten szeretjük, a vöröshagymákat negyedelve, az elején is hozzátehetjük, ha nem, kb. félidőben tesszük hozzá.
  11. Ropogós pirosra sütjük az egészet, néha átkeverhetjük a borgonyát is.
  12. Ha kész, kicsit állni hagyjuk, levágjuk róla a zsineget, és felszeleteljük a husit, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10571
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

Ha marad estére, hidegen is finom, vagy akár hidegtálnak elkészítve is- vékonyabbra szeletelve. Akár egy jó pohár sör vagy egy finom pohár fehérbor is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár hete nézelődtem itt a No Salty-n, hogy fűzőcskézzek. Egy kedves szakácstársunk receptjére véletlenül találtam, ahol  szerepelt a "Lolipop csirkeszárny ".  Megnéztem a videót, és  nagyon megtettszett, ahogy a csirkét teljesen kicsontozzák.  Most úgy gondoltam, én is kipróbálom, nem volt nehéz. Mindenképp nézzétek meg a videót, nagy segítség. Igazi ünnepi étel lehet  így is, de el tudom képzelni akár almás- körtés-diós -szalonnás töltelékkel Karácsonyra is, vagy akár aszalt gyümikkel, gesztenyével, zöldségekkel, spenóttal-ricottával stb. Nagyon mutatós étel, és talán mondhatom, finom vasárnapi ébéd  is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek