r
Nosalty Logó

Gombával töltött sárga cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csóti Heni
Gombával töltött sárga cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2209 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6603 micro
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    918 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13207 micro
Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megtisztítjuk, a sárgákat hosszanti irángyba félbevágjuk, és kimagozzuk, a magja, ha kicsit nagyobb, kidobjuk. A zöld cukkinit meghámozzuk, és a husát magostól felkockázzuk, és lesózzuk, kicsavarjuk.
  2. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát és paprikát, majd hozzáadjuk a gombát és a cukkini belsejét.
  3. Kevergetjük, pár perc után ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Pár perc után megtöltjük a sárga cukkinihajókat, és olivázott tepsibe helyezzük.
  4. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 190 fokon, aztán a reszelt sajtot rászórjuk,és kb. 10-15 perc sütés még.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10814
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Sárga cukkinink termett az idén, mivel elég bő termésű, de nagyon finom, gondoltam, elkészítem így is. Paleósok is fogyaszthatják (ha nagyon szigorú vagy magadhoz, akkor a sajt lekerülhet, vagy parmezán kerüljön a helyére).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek