r
Nosalty Logó

Gombás-sütőtökös rizottó szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-sütőtökös rizottó szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    2267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10371.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    9067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7115 micro
  • β-crypt
    5831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és ropogósra lesütjük. Kistányérra félretesszük. A kisült zsírból kb. 1 evőkanálnyit benne hagyunk az edényben, a többit szintén félretesszük.
  2. A zsírhoz adunk 1 evőkanál olajat, és nem túl magas fokozaton üvegesre sütjük benne az apróra kockázott hagymát. Beleöntjük a rizst, és azt is pirítjuk néhány percig, míg jól átforrósodik. Felöntjük a borral, és sűrűn kevergetjük, míg a bort fel nem issza a rizs.
  3. Miután elfőtte a bort, hozzámerünk a forró alapléből annyit, ami pont ellepi a rizst. Rendszeresen kevergetjük az ételt, mert úgy lesz kellően krémes a végeredmény. Mikor beitta a folyadékot a rizs, újra merünk hozzá az alapléből, de szintén csak annyit, ami éppen csak ellepi.
  4. Második felöntésnél hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, és szintén tovább kevergetjük. Borssal, rozmaringgal fűszerezzük, de tehetünk hozzá csípőset is (pl. cayenne borsot). A gombának kevesebb idő kell a teljes átpuhuláshoz, azt később adjuk hozzá.
  5. Addig kell főzni, míg a rizs roppanós nem lesz. Ezt kóstolással lehet megállapítani, és a sósságát is. Folyamatosan adagoljuk az alaplevet, és sűrűn kavargatjuk. Mielőtt még jónak ítélnénk, a felaprított kockasajtot hozzáadjuk az ételhez.
  6. Miután a sajt teljesen felolvadt, és több folyadékra sincs már szükség, hozzáadjuk a ropogós szalonnát, átkeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Egy fedővel lefedjük, és hagyjuk néhány percig állni az ételt.
  7. Frissen és forrón tálaljuk reszelt sajttal a tetején. Ha maradt szalonnazsírunk, meglocsolhatjuk még azzal is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 674
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Ajánló

A folyadék mennyisége változó. A rizsnek a fajtája válogatja, hogy mennyi az a mennyiség, amitől kellőképpen megpuhul. Lehet, hogy marad az alapléből, de az is lehet, hogy a végén már forrásban lévő vízzel kell azt pótolnunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszies hangulatú rizottó. A sok kevergetéstől és a sajttól finom, krémes állagú, amilyennek egy rizottónak kell lennie. A selymességét a ropogós szalonna csak még jobban kihangsúlyozza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!