r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos vega tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gombás-sajtos vega tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4486 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17942 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5095 micro
Összesen 1406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk egy csipet sóval a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott, tisztított gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, majd kevergetve a zsírjára pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. A cukkinit nagy lyukú reszelővel lereszeljük, besózzuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét.
  3. Közben szintén a nagy lyukú reszelővel megreszeljük a burgonyát és a sárgarépát. Ezután egy tálban összekeverjük a cukkinivel és a két tojással, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy 30x40 centiméteres tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a zöldséges masszát, végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Ha megsült, kivesszük a sütőből, kicsit fellazítjuk a papírt alatta, megkenjük 2 db tömlős sajttal, és egyenletesen elosztjuk rajta a pirított gombát, ezután a sütőpapír segítségével óvatosan roláddá tekerjük.
  6. A kész tekercset átcsúsztatjuk egy tiszta sütőpapírra, és azzal együtt visszatesszük a tepsibe, vékonyan bekenjük a maradék krémsajttal, bőven megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, de csak addig, amíg a sajt megpirul rajta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2843
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Receptkategóriák

Gombás-sajtos vega tekercs
Katharosz 499 recept

Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom, és nem csak a vegák figyelmébe ajánlom!  Forrás: egy kedves kollégám!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?