r
Nosalty Logó

Gombás rakott brokkoli bűntudat nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás rakott brokkoli bűntudat nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6056.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4863 micro
Összesen 2309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd lobogó sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük (hogy ne főjön tovább).
  2. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, 1 tk. olajon párolni kezdjük. Öntünk alá egy kevés vizet, és hozzáadjuk a leveskockát, majd lefedjük. Akkor van kész, ha elfőtt a leve.
  3. A tejfölt egy tálban elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a borsot.
  4. Egy jénai tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd beleöntjük a főtt barna bulgurt. Ráhalmozzuk a brokkolit és a gombát, ráöntjük a tejfölös keveréket, és az egészet összeforgatjuk. A tetejére ráreszeljük a sajtot.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd további 5 percig grillezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 34400
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami egészséges, fogyókúrába is beilleszthető, gyors ebédre vágytam. Szerintem nem feltétlen igaz, hogy a fogyókúrás ételek unalmasak. Itt van rá a bizonyíték.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek