r
Nosalty Logó

Gombás lecsó tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gombagasztro
Gombás lecsó tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lecsóhoz

Tarhonyához

Összesen 1545 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lecsóhoz

Tarhonyához

Összesen 3087 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Lecsóhoz

Tarhonyához

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1859 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 1545 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    709 micro
  • β-karotin
    3719 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 3087 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Lecsóhoz

Tarhonyához

Elkészítés

Lecsóhoz

  1. A csiperkegombákat vastagabb szeletekre vágjuk, majd grillezzük.
  2. A paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk: olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat, sózzuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és ízlés szerint addig főzzük, hogy a paprika roppanós maradjon.
  4. Az így elkészített alkotókat egymás mellé rakva tálaljuk, körítésként tarhonyát aduk hozzá. Zöldpetrezselyemmel díszítjük.
  5. Megforrósítjuk az olajat, beleöntjük a tarhonyát, és állandóan kevergetve pirítjuk, míg szép színű nem lesz. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vizet, megsózzuk, elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, sűrűn kavargatva puhára főzzük, nem fedjük le, azonban időnként megkeverjük.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4653
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás lecsó tarhonyával
Gombagasztro 357 recept

Lecsó extrákkal? Naná! Ha már kicsit unod a hagyományos lecsót, akkor bolondítsd meg gombával, és készíts hozzá tarhonyát!

Hozzávalók

Lecsóhoz

Tarhonyához

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek