r
Nosalty Logó

Gombás hússal töltött pirog

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás hússal töltött pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5454.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    2255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1046 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojást és a tejfölt, simára gyúrjuk, majd hűtőszekrényben, fóliába tekerve legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
  2. Közepes hőfokon habzásig melegítjük a vajat, beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát és a gombát, majd 2 percig pároljuk.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, és a kihűlt gombához keverjük.
  4. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kerek, 8 cm átmérőjű lapocskákat szaggatunk ki belőle.
  5. Megtöltjük, félbehajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk, megkenjük felvert tojássárgával, és előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 47627
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 11.

Ajánló

Tipp: Ha nincs 8 cm-es átmérőjű bögre a közelben, akkor vastagabbra kell a tésztát nyújtani, és a kisebb méretű bögrével kiszaggatni, majd tovább nyújtani, hogy 3 mm vastag legyen a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alapvetően a pirog sokféle lehet. A leginkább elterjedt változata a húsos és a káposztás, de megjelentek már a gyümölcs ízzel töltöttek is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek