r
Nosalty Logó

Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 1708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 8532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1119 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    2410 micro
Összesen 1708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    475.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21232.3 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    793 mg
  • Kálcium
    4466 mg
  • Vas
    133 mg
  • Magnézium
    2408 mg
  • Foszfor
    6866 mg
  • Nátrium
    6467 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.6 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    182 mg

VÍZ

  • Összesen
    4967.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1985 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    2185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5594 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    9570 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    12048 micro
Összesen 8532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsírt lábasba tesszük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  2. Levesszük a tűzről, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, a hámozott konzerv paradicsomot, kicsit szétnyomjuk a fakanál segítségével, beletesszük a darált húst, kicsit elkeverjük, beleöntjük a vizet, sózzuk és borsozzuk, beleszórjuk a finomra összevágott zellerzöldet, és még egyszer összekeverjük, óvatosan, majd fedő alatt kb. 150 fokon főzzük, kóstoljuk, ha a hús puha és ízre is jó, készen van, kikapcsoljuk.
  3. Kis lábasba a kacsazsíron a felkarikázott újhagymát és az áttört fokhagymát, a vastagabbra szeletelt, darabolt csiperkegombát, sóval és kevés borssal összepároljuk fedő alatt, kóstoljuk, és ha majdnem kész, beleszórjuk a finomra vágott petrezselymet, azzal csak egy percig pároljuk, kész lekapcsoljuk.
  4. A fehérbab konzerveket kinyitjuk, lecsepegtetjük.
  5. Aa tésztát forró, lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük, és leszűrjük.
  6. Tepsit veszünk elő, ebbe tesszük a darált húsos pörköltet, erre tesszük a kifőtt tésztát, hogy befedje a pörköltet, erre jön a fehérbab konzerv, mindenhova jusson, ennek a tetejére jön a gombás-újhagyma, ez is lehetőleg mindehová jusson. Leöntjük a tejföllel, elsimítjuk a tetején.
  7. Előmelegített sütőbe téve, összesütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  8. Tálaljuk tejföllel, reszelt sajttal, petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3393
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Finom bort, házi szörpöt (bodza), ásványvizet kínáljunk az étkezés után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-fehérbabos-húsos rakott tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon finom ízeket varázsol elő a petrezselyemzöldje, zellerzöld, újhagyma. Alig vártam, a tavasz jöttével tele a kert velük.:-)) Mindez: kacsazsíron!:-) Finom. Teljesen más, friss, finom ízt ad az ételnek, olyan tavaszias.:-) A friss csiperkegomba, nagyon jellegzetes, finom, ízt ad az egész rakott ételnek, és már az illata csalogató, az ebédeléshez (én a nagyobb mennyiséget használtam a gombából: megérte) :-) Nem oly sokára lesz: finom, érett, kerti saját  paradicsom, aminek illata, színe, zamata fantasztikus. A csalogató illat miatt nem tudták kivárni, amíg felkockázva kiszedem a tepsiből, megint az éhség és a gyorsaság győzött, de sikerült ezt a finomságot lefényképeznem.:-)) Utolsó előtti pillanatban! :-) Egy tavaszi leves, legyen: zöldborsó, újburgonyás, vegyes zöldséges, karalábé, spárga, ki mit szeretne, nagyon illik ez elé az étel elé. :-)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A szószhoz

A tésztához

Az összeállításhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!