r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FruitVeb
Gombás-csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hozzávalók a pitetésztához

hozzávalók a töltelékhez

Összesen 563 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hozzávalók a pitetésztához

hozzávalók a töltelékhez

Összesen 4493 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír

hozzávalók a pitetésztához

hozzávalók a töltelékhez

Összesen 251 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 563 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.1 g

Zsír

  • Összesen
    316.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5311.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    885.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1947 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 4493 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 251 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a pitetésztához

hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

hozzávalók a pitetésztához

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 3-4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe 12 percre.

hozzávalók a töltelékhez

  1. A gombákat megpucoljuk és felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. Egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és fehérre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, és gyakori keverés mellett addig sütjük, amíg a gomba összeesik, és egy kicsit meg is pirul.
  3. Egy közepes méretű keverőtálba öntjük a tojást, a fokhagymát, a mascarponét és a habtejszínt. Sózzuk-borsozzuk, és csomómentesre keverjük.
  4. Beleszórjuk a sajtot, és hozzáadjuk a gombás-csirkés keverékünket is. Összeforgatjuk, majd az elősütött pitetésztára öntjük.
  5. Elegyengetjük a pite töltelékét, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre. Amikor letelt, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 18981
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-csirkés pite
FruitVeb 5 recept

Isteni, egyszerűen elkészíthető pite, amit a frissen gyúrt házi tészta tesz igazán csodálatossá. A csirke mellett mi most gombával bolondítottuk meg, de másmilyen zöldségekkel is megpakolhatjátok.

Hozzávalók

hozzávalók a pitetésztához

hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek