r
Nosalty Logó

Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1712 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 2010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk.
  2. Közben előkészítjük a combokat. A bőrt lenyúzzuk róla, és félbevágjuk.
  3. Amikor a gomba zsírjára sült, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Hozzáadjuk a húst, felöntjük 5 dl vízzel, sózzuk, és a hús puhulásáig főzzük. Néha óvatosan megkeverjük.
  4. A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverjük a paprikásból mert lével, majd visszaöntjük. Óvatosan elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3130
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
Ligeti Károly 129 recept

A csirkepaprikás sok más társával együtt meghatározó tagja a magyar konyhának. Gombával gazdagítva, nokedlivel tálalva kitűnő vasárnapi ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk