r
Nosalty Logó

Gombás-borsós rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-borsós rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5040 micro
Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk pár percig. Ezután a tűzről levéve fűszerezzük pirospaprikával és borssal, majd felöntjük vízzel, és beledobunk egy tyúkhúsleves kockát, és meghintjük majorannával.
  4. Ha megfőtt, beletesszük a borsót is, és puhára főzzük.
  5. 1 doboz tejfölt a liszttel elkeverünk, és hozzáadunk egy kis levet a pörköltből, így nem fog összecsomósodni a habarás. Ezzel besűrítjük a gombás-borsót.
  6. A jénai tálat vagy tepsit kikenünk egy kevés margarinnal. A kihűlt és megpucolt főtt burgonyát 1 cm-es karikákra vágjuk, és lerakunk egy sort a jénai aljára. Ráöntjük a ragut, majd leteszünk még egy sor burgonyát, ahogyan az előbb.
  7. A tetejére ráöntjük a másik doboz tejfölt (ezt esetleg egy kis fokhagymasóval megszórhatjuk), meghintjük a felaprított petrezselyemzöldel, és megszórjuk reszelt sajttal .
  8. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg meg nem pirul rajta a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4070
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Nagyon szeretjük mellé a friss hagymás-uborkasalátát vagy a kovászos uborkát. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna készíteni, így a rakott krumplira esett a választás. Mivel kolbász nem volt itthon, így szétnéztem a konyhában, mi mással pótolhatnám. A gombát és a borsót is imádjuk, de kombinálva igazán isteni ízeket eredményezett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek