r
Nosalty Logó

Gombakrémleves kéksajt chips-szel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombakrémleves kéksajt chips-szel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 320 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    2240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés vajon megpároljuk, felöntjük kb. 2-3 dl alaplével, és tovább főzzük.
  2. Átszedjük a turmixgépbe és kevés alaplével, 1 dl tejszínnel összeturmixoljuk.
  3. Visszaöntjük egy főzőedénybe, és annyi alapelével és tejszínnel főzzük össze, amennyit szükségesnek érzünk a megfelelő krémesség eléréséig.
  4. Közben a sajtokat lereszeljük, sütőlapra kis kupacokat készítünk belőle (2-4 db), majd előmelegített sütőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, hogy a közepe még olvadt legyen.
  5. Kivesszük, lehűl egy kicsit, és lapáttal papírtörlőre helyezzük, leitatjuk.
  6. Mikor teljesen meghűl, megkeményedik.
  7. A leves mellé célszerű tálalni, de a látvány miatt én most benne helyeztem el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5427
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen, már megint egy krémleves... :D De hiszen olyan selymesen krémes, változatos. Nehezen tudok ellenállni neki. Ma a hűtőben megbújó kéksajt adta az ötletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek