r
Nosalty Logó

Gnudi avagy ricottás gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gnudi avagy ricottás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 478 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 236 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 478 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 955 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jó minőségű ricottát egy anyaggal kibélelt szűrőre öntjük, és várunk, amíg a felesleges lé kifolyik. A ricottát kb. 40 gramm csicseriborsóliszttel összekeverjük, majd csicseriborsóliszttel megszórunk egy tányért. Utána vizes kézzel gombócokat formázunk az egyvelegből, megforgatjuk a maradék csicseriborsólisztben, és a tányérra helyezzük. Letakarjuk fóliával, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A pihentetés után felforralunk egy lábosban vizet, megsózzuk (ne sajnáljuk), és a gombócokat beletesszük óvatosan (ne bugyogjon nagyon a víz, mert széteshetnek a gombócok). Kb. 2-4 perc alatt feljönnek a víz tetejére, és akkor jó.
  3. Amíg a gombócok a lábosban vannak, addig olívaolajat forrósítunk egy teflon lábosban. Ha már forró az olaj, akkor átszedjük a víz tetejére feljött gombócokat, és pirosra sütjük. Ha elérték a gombócok a szép piros színt, akkor papírtörlőre kiszedjük.
  4. A lábosban maradt olívaolajhoz teszünk teavajat, felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket (bors, petrezselyem, rozmaring) és a sót. Egyet rottyantunk rajta, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
  5. A gombócokat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajas-fűszeres szósszal. Melegen, azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2673
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Ajánló

Bármilyen liszttel működhet, talán még zabpehelyliszttel próbálnám meg:-), de én imádom a csicseriborsóliszt ízét...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc műsoromat néztem, és megragadt bennem ez az olasz recept... PeZsuRi-san elkészítve nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek