r
Nosalty Logó

Gnocchi genovai pestóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Gnocchi genovai pestóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gnocchi

genovai pesto

Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gnocchi

genovai pesto

Összesen 3491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gnocchi

genovai pesto

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7291.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    753 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1726 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 3491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

gnocchi

genovai pesto

Elkészítés

gnocchi

  1. A krumplit héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk.
  2. Krumplinyomóval lepasszírozzuk a krumplit, majd hozzáadjuk a lisztet, tojást és ízlés szerint sót. Tésztát gyúrunk belőle, nem kell túlságosan kidolgozni.
  3. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű hurkát gyúrunk, majd kés segítségével 1 cm-es darabokra szeleteljük. Ezeket a kis párnácskákat egy villa fogain végiggörgetjük, így kapjuk meg a klasszikus gnocchi formát.
  4. Kifőzzük a gnocchikat lobogó, sós vízben. Miután a gnocchik feljöttek a víz felszínére, még kb. 2 perc kell, hogy elkészüljön.
  5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk a gnocchikat.

genovai pesto

  1. Megmossuk a friss bazsalikomleveleket, majd megszárítjuk őket. Szükségünk lesz egy mozsárra, amelyben a hozzávalókat fogjuk összetörni, összedolgozni. Ha mozsarunk nincsen, aprítógép is megteszi.
  2. Dolgozzuk össze a fokhagymát és a bazsalikomleveleket, majd adjuk hozzá a fenyőmagot, a reszelt parmezánt, és végül az olívaolajat. Alapos összekeverés után elkészültünk a pestoval.
  3. A gnocchit és a pestót együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3177
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gnocchi genovai pestóval
Timi Poppins 37 recept

Egy évet töltöttem Genovában, ahol megismerkedtem a legfinomabb pestóval, amit valaha kóstoltam. Itthon reprodukálni elég nehéz, de a recepttel és megfelelő alapanyagokkal hasonló finomságú pestót tudunk készíteni, mint a genovaiak.

Hozzávalók

gnocchi

genovai pesto

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?