r
Nosalty Logó

Gluténmentes kozák sapka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lillus-M
Gluténmentes kozák sapka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1215 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3410 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 4857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a krémet készítjük el, ehhez csomómentesen keverjük el a lisztet egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet, és főzzük addig amíg besűrűsödik. Majd hűtsük ki.
  2. A vajat (vagy gheet) keverjük habosra a porrá őrölt cukorral (xilittel). (Én az édesítést rizstejhez számoltam, ha tehéntejet használunk, lehet hogy több cukor kell, mert a rizstej kicsit édeskés.)
  3. A két krémet keverjük össze, és tegyük hűtőbe.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. Egy tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.
  6. A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  7. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porrá őrölt cukorral. Közben keverjük hozzá a sütőport is.
  8. A felvert habot óvatosan keverjük a tojássárgákhoz.
  9. Majd a legvégén keverjük hozzá a rizslisztet és a kakaót.
  10. 180 fokon sütjük 5 percig, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.
  11. Ha kisült, rácsra borítjuk.
  12. Miután kihűlt, köröket szaggatunk belőle.
  13. Két kört összeragasztunk a kihűlt krémmel, majd a kis tortácskák oldalát is megkenjük, és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
  14. Legvégül összeolvasztjuk az étcsokit a kókuszolajjal, és bevonjuk vele a tortácskákat.
  15. Hűtőben szépen megszilárdul a sütemény.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20114
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lillus-M 19 recept

Azt találta ki a fiam, hogy neki ez a sütemény tetszik, hát összehoztam neki!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek