r
Nosalty Logó

Gluténmentes joghurtos barackos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes joghurtos barackos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 886 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7079 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 886 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8611.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    3638 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    7864 micro
  • β-crypt
    762 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1611 micro
Összesen 7079 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tepsi (nálam 35x24x8cm-es csatos tepsi) aljába sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és 2-3 cikkre vágjuk. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot elkezdjük kikeverni robotgéppel. Néhány percig magas fokozaton keverjük, amíg kivilágosodik és habos lesz. Ekkor hozzáöntjük az olajat, és a 4 pohár joghurtot, a robotgép alacsony fokozatán összekeverjük.
  3. Ezután már spatulával vagy fakanállal dolgozunk. A tojásos keverékbe több adagban beleszórjuk a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk (nem szükséges túlzottan ügyelni rá, hogy óvatosan keverjük, inkább arra figyeljünk hogy ne maradjanak benne lisztes csomók/buborékok).
  4. A tésztát a sütőpapíros, vajazott tepsibe öntjük, a tetejére rápakoljuk a barackokat, majd az előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük (akkor jó, ha már nem ragad a fogpiszkálóra, a széle elkezd barnulni, és a teteje is szép világosbarna).
  5. A tepsiben hagyjuk hűlni néhány percig, majd mikor megszilárdult, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és kihűlve szeleteljük. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot. Jó étvágyat a pitéhez! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17221
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem rajongtam a gyümölcsös süteményekért, de ez a recept a kedvencem lett. A rizsliszttel készített piskóta nagyon puha és könnyű lesz, másnap is finom. Eperrel és málnával is szoktam készíteni, általában kisebb, 25 cm-es piteformában. Én kevésbé édesen szeretem a süteményeket, így kevesebb cukrot raktam bele, és aki igényli, utólag porcukorral megszórhatja. Az eredeti receptet itt találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek