r
Nosalty Logó

Gluténmentes gnocchi kukoricadarával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Gluténmentes gnocchi kukoricadarával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1096 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 220 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 1096 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sóágyban egy óra alatt megsütjük sütőben. Majd megvárjuk, míg lehűl, meghámozzuk, áttörjük.
  2. Az áttört krumplihoz adjuk a polentát, a tojássárgáját és egy kevés sót. Nagyjából összegyúrjuk, de nem soká, mert akkor gumis állagú lesz.
  3. A kapott tésztát több részre osztjuk, a tésztadarabokat hüvelykujjnyi rudakká sodorjuk, majd felvágjuk 2-3 cm-es darabokra.
  4. Lobogó sós vízben kisebb adagokban addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Ekkor leszűrjük, és felhevített kacsazsíron egy szál rozmaring társaságában aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1641
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes gnocchi kukoricadarával
Évi néni 1830 recept

Szeretem a krumplit és a polentát is, így  természetes, hogy kipróbáltam együtt a kettőt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek