r
Nosalty Logó

Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes feketeerdő-torta sandraa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Összesen 509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Összesen 6075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.4 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.9 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    581 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2966 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3278 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 6075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az 1/3-ad cukorral (kb 66-67 g), a fehérjét a 2/3-ad cukorral (kb 133-134 g) habosra verjük. A sárgáját majdnem fehéredésig verjük a cukorral.
  2. Ezután rizslisztet összekeverjük a kakaóporral. (A kakaópor lehet több, csak akkor csökkentsük a liszt mennyiségét, mert az ilyen járulékos anyagok, mint a kakaó, az mindig a liszt 5-10%-a.)
  3. A cukros sárgájába spatulával (vagy fakanállal, semmiképpen sem habverővel!), a kakaós liszt felét beleöntjük, elkeverjük, majd jöhet a hab, és a maradék kakaós liszt. Óvatos, de határozott mozdulatokkal elkeverjük.
  4. 4 lapot sütünk. A sütőpapírra 4 karikát rajzolunk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a masszát. 180 fokos sütőben egyenként megsütjük.

Meggyes krém

  1. Amíg a karikák sülnek, elkészítjük a krémeket. A víz mennyiségből egy keveset kiveszünk, és elkeverjük benne a pudingport, majd a meggyet a cukorral és a maradék vízzel feltesszük főni.
  2. Ha felforrt a meggy, beleöntjük a pudingport, és jól összefőzzük, majd kihűtjük. Kihűlés után habzsákba tesszük.

Csokoládés krém

  1. A tejszínből kemény tejszínhabot verünk, de vigyázzunk, hogy ne verjük vajjá.
  2. A kakaót, a porcukrot és a vizet csomómentesre elkeverjük, majd beletesszük a zselatint, végül a kemény tejszínhabot. Habzsákba tesszük.

Fehér krém

  1. A tejszínhabot feltesszük, és kemény habot verünk (a két krém habját feltehetjük együtt, és utólag kimérjük).
  2. A porcukrot a vízzel, illetve a triple seccel elkeverjük (vagy ízlés szerint rum, meggypálinka, cseresznyepálinka). Ezt hozzáöntjük a habhoz, és a zselatint is. Habzsákba tesszük.

Torta összeállítása

  1. Ha megsültek a lapok, karikával kiszúrjuk őket. Az első lapot visszatesszük a csatos tortakarikába, és elkezdjük a krémet beletenni. Kívülről haladunk befelé, először körbenyomjuk a fehér krémmel, aztán a meggyel, végül a csokis krémmel. Így haladunk, míg meg nem telik a kör. Rátesszük a következő piskótalapot.
  2. Ezen a lapon a csokis krémmel kezdünk. Ezután jön a fehér krém, utána a meggy. Ismételjük az első lépést.
  3. Az utolsó lapon szintén a fehér krémmel kezdünk, utána meggy, végül csoki. Megtöltjük ezt a lapot is. Rátesszük az utolsó lapot.

Díszítés

  1. A habot feltesszük, nagyon kemény habot verünk, beletesszük a habfixálót.
  2. A csokoládét (ha nincs előregyártott dara), akkor egy éles késsel elkezdjük vagdosni.
  3. Ha kész a hab, habzsákba töltjük, megkenjük vele a legfelső lapot, illetve a torta oldalát. Jól elsimítjuk rajta. Habrózsákkal, meggyel, esetleg kakaóporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1294
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először hosszúnak tűnik, de nem az ! :) Nagyon csalóka, nagyon hamar készen van! :) Gluténérzékenynek lett készítve, de természetesen búzalisztből is ugyanez a mennyiség!

Hozzávalók

Piskótatészta

Meggyes krém

Csokoládés krém

Fehér krém

Torta összeállítása

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?