r
Nosalty Logó

Gingerbread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Gingerbread
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gingerbreadhez

A lemon curdhoz

Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gingerbreadhez

A lemon curdhoz

Összesen 3036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gingerbreadhez

A lemon curdhoz

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 760 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1777.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 3036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A gingerbreadhez

A lemon curdhoz

Elkészítés

A gingerbreadhez

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, a kakaót, és a tojást egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a mézet, az olajat, és a forró vizet és az egészet robotgéppel simára keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
  4. Amíg sül, elkészítjük a citromos mártást: a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad.
  5. Ekkor hozzáadjuk a margarint, megvárjuk még elolvad és levesszük a gőzről, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  6. Ha kicsit hűlt, egyenként hozzákeverjük a tojásokat kézi habverővel, és visszatesszük a gőz fölé, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  7. A kihűlt sütit a citromos mártással tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 470
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23310
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Ajánló

Az eredeti recept fekete melaszt írt hozzá, én ezt mézzel (és a színe miatt egy kevés holland kakaóval) helyettesítettem, mert nem volt itthon. Akinek van, az nyugodtan próbálkozhat azzal is:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta ki akartam próbálni a gingerbread-et, és mivel nem találtam itt a NoSalty-n, ezért nekiálltam kutakodni, hátha valahol találok egy elfogadható receptet. Hosszas keresgélés után rábukkantam erre a receptre, ami első nekifutásra is tökéletes lett (pontosabban olyan, amilyennek én elképzeltem). Készítettem hozzá egy citromos mártást, hogy ne legyen annyira "száraz" de ez persze elhagyható, anélkül is megállja a helyét. Így összességében is az  elkészítési ideje a töredéke volt annak, amennyit a keresésre fordítottam:)

Hozzávalók

A gingerbreadhez

A lemon curdhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!