r
Nosalty Logó

Gin-tonik túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agidee
Gin-tonik túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszalap

Krém

Tetejére

Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszalap

Krém

Tetejére

Összesen 6167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kekszalap

Krém

Tetejére

Összesen 343 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    463.4 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 6167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Kekszalap

Krém

Tetejére

Elkészítés

Kekszalap

  1. Melegítsük be a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük a kekszet egy megfelelő zacskóba, és sodrófával vagy húsklopfolóval törjük morzsásra. Szitáljuk bele a kakaóport. Olvasszuk fel a vajat, és öntsük bele. Keverjük az egészet fakanál segítségével, amíg elkezd összeállni.
  3. Kenjünk ki vékonyan olajjal egy 23-24 cm-es kapcsos tortaformát. Öntsük bele a kekszes masszát, és az ujjainkkal igazgassuk el az alján és az oldalán egészen a felső peremig. Nem baj, ha az oldalán nem olyan sima, de az alján mindenhol legyen meg kb. fél centi. Tegyük a sütőbe 10 percre, aztán tegyük a hűtőbe, hogy kihűljön.

Krém

  1. Egy tálban keverjük kicsit a mascarponét, hogy fellazuljon (vagy ha túrót használunk, törjük át). Adjuk hozzá a tejszínt, a fél deci narancslevet, a narancsok héját és a porcukrot. Keverjük magas fokozaton, amíg a tejszín felverődik.
  2. Töltsük a kekszalapra, és simítsuk el a tetejét. Nagyjából a forma 3/4-éig fog érni. Tegyük a hűtőbe.

Tetejére

  1. Ezután készítsük el a zselét. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe. Amíg áznak, keverjük össze a gint, a tonikot és a narancslevet. A keverékből öntsünk egy decit egy kis lábosba, és melegítsük, amíg éppen csak forrni kezd. Nyomkodjuk ki a vizet a zselatinból, és tegyük a forró folyadékba. Keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Öntsük vissza (szűrhetjük is) a többi gines keverékbe, és várjuk meg, amíg az egész teljesen kihűl.
  2. Amikor kihűlt, óvatosan kanalazzuk a zselatinos folyadékot a torta tetejére. Lehet, hogy kicsit soknak fog tűnni, de a keksz egy részét úgyis beissza. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 6 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2204
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 26.

Ajánló

Legjobb előző nap elkészíteni, mert kell néhány óra, amíg a teteje megszilárdul. Viszont megéri a hosszú várakozást!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gin-tonik túrótorta
agidee 3 recept

A recept a The Gin Baker blog szerzőjétől származik, akinél tényleg MINDEN ginnel készül.  Ez a torta is szigorúan felnőtteknek ajánlott! Annyit módosítottam rajta, hogy a krémbe tettem egy pici cukrot, de nem feltétlenül szükséges. 

Hozzávalók

Kekszalap

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!