r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta virágkosár fondanttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta virágkosár fondanttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 1017 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 12200 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Összesen 305 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1017 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    455.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7299.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    2925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1828.3 g
  • Cukor
    1201 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 12200 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Elkészítés

A kakaós tortalaphoz

  1. Elkészítjük a tortalapokat, mindkettő ugyanúgy készül, annyi különbséggel, hogy a barnába belekeverjük a kakaóport is.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből félkemény habot verünk, majd beletesszük a 4 dkg cukrot, és azzal verjük kemény habbá.
  3. Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a 10 dkg cukorral, majd az olajat és a tejet is hozzákeverjük. Beletesszük a sütőport is, majd felváltva adagoljuk hozzá a lisztet és a tojáshabot, nem kell annyira óvatosan keverni, mint a piskótát.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy elkészítjük a másik tortalapot is.
  5. Amíg a tészták sülnek, elkészítjük a krémet. 6 dl tejben megfőzzük a 2 cs pudingot, a tasakon leírtak szerint, belefőzzük az 1 ek lisztet is. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. Habverővel krémesre keverjük a margarint, a cukrot, és a gesztenyemasszát, aki szereti, tehet bele rumaromát is. Ezután keverjük bele a langyosra hűlt pudingot. Addig keverjük a habverővel, amíg viszonylag homogén masszát nem kapunk.
  6. Kettévágjuk a kihűlt tortalapokat, alulra kakaósat teszünk, arra krém, majd sárga tortalap, arra ismét krém, ismét kakaós lap, ismét krém, majd a sárga lap a tetejére. A krémet úgy kell elosztani, hogy a torta külső bevonására is maradjon.
  7. Díszíteni lehet csak tejszínhabbal is, csokidarával, de akár fondanttal, marcipánnal is, ízlés szerint. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3842
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Egy ismerősöm kért meg, hogy a felesége 35. születésnapjára süssek egy gesztenyetortát. Most gyakorlom a fondantos díszítést, így arra gondoltam, meglepem őket egy virágkosár tortával. Vagyis ezek az első rózsáim, és az első kosármintám is. A fondant és a gum paste leírását a későbbiek során feltöltöm.

Hozzávalók

A kakaós tortalaphoz

A sárga tortalaphoz

A krémhez

A bevonathoz és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek